Buick blev stiftet som en selvstændig automobilproducent, Buick Motor Company, den 19. maj 1903 af skotsk-amerikaneren David Dunbar Buick, som opfandt og dannede forretningsgrundlag på motoren med overliggende ventiler, i Flint, Michigan. I 1904 blev det økonomisk trængte selskab overtager af James Whiting, som indsatte William C. Durant til at administrere hans nye opkøb. Ved fratrædelsen solgte Buick hans aktier for et mindre beløb, og døde under moderate forhold 40 år senere.

Durant var et naturtalent, og Buick blev hurtigt den største bilproducent i Amerika. Han brugte indtjeningen fra dette til en række virksomhedsopkøb, og navngav den nye megakoncern General Motors.
Indledningsvis konkurrerede producenterne i General Motors indbyrdes, men det satte Durant en stopper for. Han ønskede at hvert mærke skulle henvende sig til sit eget kundesegment, og i denne plan var Buick nær toppen. Kun Cadillac mærket havde mere prestige.

I 1929 søsatte Buick søstermærket Marquette, som skulle lukke prishullet mellem Buick og , men desværre blev mærket afviklet allerede i 1930.

Buick fasholder positionen i GMs portefølje i dag. Den typiske Buick kunde var velhavende, omend måske ikke rig nok til at købe en Cadillac, eller ønskede ikke denne ekstravagans og udstråling. Dog stadig interesseret i en bil over normen.

Buick er et af verdens ældste bilmærker i lighed med Mercedes-Benz, Renault, Peugoet, Cadillac, Daimler og det nu lukkede .
Rygterne har dog floreret om at GM ville gentage lukningen af , og eliminere Buick mærket, for at reducere omkostningerne. Dette blev efterfulgt indstillingen af GMs planlagte projekt Zeta, som var at udvikle en ny serie af baghjulstrukne biler, som kunne udfylde Buicks markedsniche. GM er ligeledes begyndt at konsolidere Buick, Pontiac og GMC Trucks til samlet forhandlerskab, som ville forenkle processen omkring en lukning, da forhandlerne dermed ikke længere ville stå uden et mærke. Senest er udviklingen af Zeta platformen dog fortsat, inklusive udviklingen af 2006 VE Holden Commodore og Chevrolet Camaro, og det kunne tyde på at Buick vil overleve som mærke en tid endnu.